luni, 9 iulie 2012

Români, ați pus-o rău de tot!

Azi, boul șef, că altfel nu-l pot numii pe acel plagiator care poartă titlul de priministru, a pus semn de egalitate între criticiile din părții lui Merkel și alții, care de-a dreptul sunt îngrijorați despre situația democratică din România, și jigniri. (sursă)

Ați pus-o rău de tot, dragi români. La putere se află o bestie care vede critici la adresa sa ca jigniri. Care este următorul pas? Logic ar fi, dacă este să ne luam după istoria partidului pe care-l conduce acest șarlatan, ca următorul pas să fie interzicerea altor partide politice. Iar apoi confiscarea tuturor resurselor aflate în domeniul privat. Ponta cere putere. Totală. Și absolută.

Bine ați venit înapoi la vremurile vechi, dragi români. V-a fost dor?

O să vedeți voi ce bine o se v-a trăii în România de acum incolo...

2 comentarii:

Arni spunea...

Bogdan , in primul rand is dreptate referitor la Ponta, dupa parerea mea este un plagiator si ar trebui sa-si dea demisia ,asta este clar. Insa am impresia ca tu esti dezinformat un pic , probabil datorita presei din Romania formata in proportie de 99% din propagandistii lui Basescu , platiti din bani publici(!).Ponta si Antonescu nu au schimbat legile ca sa ajunga la putere printr-o "lovitura de stat", legile referitoare la curtea constituionala si la referendum au fost readuse la forma orginala, ele au fost schimbate dupa primul referendum de Basescu , ca sa fie mai greu de suspendat.Nu stiu de ce nu e atent nimeni la detaliul asta.Si inca ceva , n-avem cum sa vorbim despre lovitura de stat, numai in cazul in care afirmam ca statul roman inseamna de fapt, Basescu. Ceea ce e asa pana la urma, ca de cand ocupa functia asta se comporta ca un dictator, creda-ma te rog , un dusman mai mare ca el nu exista, poate ca si Antonescu va fi la fel de incompetent, dar pot sa suport sa fiu umilit si scuipat in fata zi de zi de Basescu, el trebuie sa plece. As mai adauga ceva, am observat ca de multe ori ii eroizezi pe cei de la Pdl , ca au avut curajul sa ia decicii nepopulare pentru stabilitatea economiei in timp de criza etc... Nu vrea sa ma laud , chiar nu e cazul , dar nu de mult am terminat o facultate destul de bine cotata din tara, si am devenit inginer economist, deci pot sa spun ca am cunostinte zic eu destul de profundate din domeniul economiei , si crede-ma ceea ce a facut pdl-ul nu poate fi considerat ca o strategie , sa tai de unde se poate ce te trezesti ca numai ai bani , nu este o masura economica.

Bogdan Dobondi spunea...

In mare sunt deacord cu tine. Trebuie insa sa te contrazic pe un punct: acel cu taierea de unde se poate.

Premergator crizei si anul cand a lovit criza, locuiam in Romania.

Stiu cat de putin pregatiti au fost politicienii nostrii de criza. Stateam cu ochii pe evolutia DOW-ului, care sa prabusea, si in spatele meu, la televizor auzeam cum un PNL-ist parlamentar spunea ca criza nu va lovi Romania. Atunci am stiut ca excrementele in curand vor lovi ventilatorul, cum spun americanii.

Cand criza a lovit, a lovit repede si foarte, foarte tare. Ai dreptate cand spui ca ce au facut PDL-istii nu poate fi numita o strategie economica, insa atunci, in acea situatie, nu existau alte alternative. La fel cum azi grecii n-au alte alternative decat austeritatea, oricat de mult se lamenteaza populatia generala. Din pacate, asta nu incalzeste pe cei care si-au pierdut painea, inteleg asta, insa realitatea este cruda uneori.

Eu sunt asadar de parerea ca nu existau alte variante. Boc putea la fel de bine sa-si dea demisia, dar a ales sa se lupte; câte moțiuni de cenzura a ”supravietuit”? Pentru ce? Pentru a fura? Pai, daca ar fi furat, crezi ca ar mai fi candidat la primaria Clujului? Iar daca nu pentru a fura, atunci pentru ce? Pentu a devenii cel mai impopular om din Romania? Sunt sigur ca stii cat de grava a fost criza. Ei, norocul Romaniei a fost ca au fost cativa la putere care au luat decizii care probabil le-au distrus cariera. Daca nu luau acele masuri, cred ca eram mai rau decat Grecia, sincer sa fiu.

Spun asta constient de toate magariile pe care le-au facut portocalii; nu-mi plac, insa criza au gestionato decent daca e sa comparam cu alte tari din UE. Asta a crescut increderea pentru Romania, ceea ce in prelungire era bine pentru romanul de rand.

Acum, a venit Ponta si uite ce spune toata europa despre noi. Si sa stii ca atata timp cat suntem dependenti de comerti, suntem in competitie cu alte state si atunci imaginea tarii conteaza enorm de mult. Din punctul meu de vedere, Ponta a trimis imaginea Romaniei inapoi la vremea mineriadelor, iar asta este foarte, foarte grav.

Sincer sa fiu, nu-mi place de Basescu. Merita sa fie demis. Dar nu in felul in care se face acum. La alegerile ordinare prezidentiale era locul firesc pentru demiterea lui, fiindca atunci o face poporul. Un referendum nu are aceeasi rezonanta ca alegeri ordinare.

Azi CC a decis ca pentru demitere trebuie prezenta 50 la suta plus unul pentru ca referendumul sa fie omologat, sau cum se spune.

USL raspunde atunci ca referendumul se va face pe baza unei OUG. O fi incalcat marinarul constitutia, dar asta nu le da dreptul celor de la USL sa faca acelasi lucru.

Ceea ce este foarte, foarte grav este ca Plagiatorul crede ca poate sa aleaga cand sa aplice deciziile din CC si cand nu... Fara suparare, dar asta face doar un pucist.

In concluzie; da, acest mandat trebuie sa fie ultimul pentru Basescu. Nu sunt fan al pdl-istiilor, chiar daca totusi, cat au fost ei la putere, au picat cateva capete a caracatitei de coruptie, chiar si oameni membrii portocalii. Dar constitutia trebuie respectata, iar curtea constitutionala trebuie sa fie independenta. Ceea ce s-a intamplat in Romania arata clar ca nu este independenta. Partea buna este ca restul tariilor din UE vad ce se intampla pe scena politica din Romania. Poate asa, urmatorii vor fi mai temperati...

Urmatorii după Ponta, ineinteles...