duminică, 15 martie 2009

Duminica in Suedia

Sunt de cateva zile in Eskilstuna si ma simt din ce in ce mai bine. Am avut un schimb de vorbe cu cineva care inseamna foarte mult pentru mine si cu care nu credeam ca o sa mai vorbesc vreodata. Acest schimb de vorbe m-a facut sa ma gandesc la o multime de lucruri si ma facut ca ieri sa nu intru online de loc - m-am plimbat, m-am gandit si am citit. A fost o zi de reculegere si o zi petrecuta cu prieteni.

Am stat 2-3 ani in Romania, ani care au fost foarte turbulenti. Am avut parte de cele mai frumoase si si cele mai urate momente din viata mea pana acuma. Eu nu stiu daca ma consider norocos ca am posibilitatea de a trai intr-o tara mai civilizata, dar cert este ca este o mare diferenta intre aici si acolo. De abia acuma, dupa ce am stat in Romania imi dau seama de aceasta diferenta. Aici oameni isi vad de treaba, sunt sinceri cu tine si iti spun lucrurile pe fata. Eu apreciez aceste calitati si cand cineva se poarta asa cu mine, nu conteaza ce zic altii despre el sau ea, eu ii valorez foarta mult. Am incercat mereu sa ma-nconjur cu oameni care ma si critica, care au curajul sa-mi spuna pe fata ca nu este bine ceea ce fac si care isi pot motiva cu argumente coerente si constructive. Cred ca este periculos sa-i respingi pe cei care te critica. In opinia mea, ei sunt cei mai importanti oameni din vietiile noastre; de la ei putem invata cel mai mult si ei ne fac sa fim mereu atenti asupra comportamentului nostru si gandirea noastra. Fara ei n-am putea evoulua la fel de mult si eu chiar apreciez critica, chiar daca orgoliul meu uneori protesteza prin o usturatura de suflet.

A fost o saptamana foarte interesanta, care a inceput in Bucuresti si s-a terminat alaturi de parinti mei. Cine zice ca viata este plictisitoare ar trebui sa traiasca viata mea o luna. Disney World sau Six Flaggs Magic Mountain sunt comparatii palide cu viata mea. Dar imi place si acuma sunt eu stapanul din nou asupra vietii mele. Asta a fost important si n-am sa ma mai pun in acea situatie in care sa renunt la controlul sortii mele.

Am multe regrete si singurul lucru ce pot face vizavi de ele este sa incerc sa invat ceva. Nu pot schimba trecutul, pot doar invata ceva, pentru ca sa nu repet unele greseli. Sunt unele persoane care mi-au ramas in suflet chiar daca nu mai tinem legatura. Asta este viata, uneori pierzi legatura cu unii, chiar daca tii foarte mult la ei. Viata merge inainte, anii trec si noi suntem preocupati cu proprile vieti. Dar sunt oameni care, oriunde ma aflu sau oricat de mult timp a trecut de la ultima legatura, sunt in sufletul meu si cand ma gandesc la ei incep sa zambesc si sa gandesc la cat de norocos sunt ca i-am cunoscut.

B.


PS N-am avut timp sa corectez aceasta postare, asa ca imi cer scuze de limbaj... DS

4 comentarii:

Anonim spunea...

oamenii aia care te ajuta .. te ajuta pt ka tin la tine si ar trebuii ss te simti foarte mandru ka ai persoane care .. vor sa ti fie bine .. te pupam si te asteptam inapoi .. akasaaaa :D..semnat cineva de la constantza ;)

Bogdan Dobondi spunea...

@anonim.. Multumesc mult. Sper ca totul este bine!

lara spunea...

Ziua mea :)

Anonim spunea...

mai frate, ma bucur ca traiesti, daca aveam un copil la fel de urat ca tine il aruncam in buda din start, so, enjoy life, you freak