luni, 21 iunie 2010

Idioți în ambele tabere

Israel a decis să o lase mai moale cu blocada fâșiei Gaza. Era oarecum de așteptat și cred că acest lucru este partea bună cu acțiunea Ship to Gaza. Știu că mulți care mi-au citit blogul cred că sunt pro-Israel și că tot ce face Israelul este de bine. Înțeleg că asta s-a înțeles din articolele mele, mai ales dacă ținem cont de talentul românului de a vedea totul în alb sau negru, însă nimic nu poate fi mai greșit.

În acel conflict există idioți în ambele tabere, iar eu, atunci când sunt pus să aleg între unul dintre cele două tabere de idioți, aleg tabăra în care idioți nu mi-ar impune stilul lor de viață dacă ar avea puterea unde locuiesc.

Mi se pare un pic caraghios că persoanele care în numele dreptului omului i-au făcut pe israelieni pirați și au vomitat tot felul de mesaje înspăimântător de similare ca mesajele naziștilor pe Sergels Torg în centrul Stockholm-ului, azi nu zic nimica. Cred că le pică rău că Israel de fapt nu are nimic cu populația palestiniană ci cu Hamas. Ar trebui să se bucure că Israel o lasă mai moale, însă nu văd nimeni bucurându-se pe Sergels Torg pentru faptul că acuma populația din Gaza va duce o viață mai ușoară. De ce oare?

Ceea ce nu pot înțelege este cum oameni care cică venerează libertatea și drepturile democratice pot să sprijine organizații precum Hamas; o organizație care nu poate exista fără dușmani și care, dacă își împlinește scopul și șterge Israelul de pe fața pământului (dacă credeți că Hamas vrea pace chiar sunteți paraleli cu realitatea), atunci cu siguranță ne vor privi pe noi restul ca dușmani care trebuie distruși conform ordinul dumnezeului lor.

Nu mă credeți? Spuneți-mi și mie care este asociația musulmanilor moderați din Suedia? Această asociațe ar trebui să aibă sute de mii de membrii, că doar auzi mai mereu că fundamentaliști sunt o mică minoritate. Însă nu am auzit că ar exista o asociație pentru majoritatea musulamnilor moderați. De ce oare?

Poate este așa că lui Ohly și restul nu le prea pasă de populația civilă din Gaza și că vor doar ștergerea Israelului de pe fața pământului. Acești oameni sunt conduși de ură, ceea ce-i face la fel de periculoși ca Hitler, iar din acest motiv mereu am să aleg idioți din Knesset în fața idioților cu prosoape de bucătărie pe cap.

B.

3 comentarii:

Dana spunea...

Dintr-un anumit punct de vedere parerea mea e ca gresesti. Israelienii si-au impus stilul lor de viata cam peste tot. Doar ca au facut-o mai...delicat. Uita-te la toate companiile mari din lumea asta. Cu siguranta au in consiliul de administratie pe cineva cu "stein" sau "berg" sau mai stiu eu ce la coada numelui. Nu am nimic impotriva lor, doar ca duc unele chestii prea departe. Au suferit ca popor foarte mult (de ce oare?) si acum se folosesc de chestia asta ca de o arma impotriva tuturor. Nu poti sa spui ceva, ca imediat esti antisemit. Ma duce cu gandul la o alta miscare, cu care in principiu sunt de acord, dar care de asemenea duce lucrurile prea departe, si anume miscarea feminista. In multe tari, ca barbat, nu poti sa-i mai faci un compliment colegei, ca imediat esti acuzat de hartuire sexuala.

Bogdan Dobondi spunea...

Bine Dana; cum si-au impus-o? Ce inseamna asta de fapt? Compara cu alternativa care nu e tocmai democratica.

Ce mai conteaza atata vreme cat tu si eu suntem liberi sa-i criticam? Incearca sa critici guvernul in tarile cu care Israelul se lupta sa vezi ce se intampla...

B.

Dana spunea...

Din motive obiective nu am putut sa-mi termin comentariul anterior. Pentru ca as fi vrut sa dezvolt acel comentariu referindu-ma la israelieni dpdv istoric si religios.Dar nu mai e cazul... Cum si-au impus-o? Simplu...banii. La fel cum arabii si-au impus-o. Simplu...petrolul. Tocmai democratica nu e nici o alternativa. Cu ce e mai democratic cel care te minte frumos fata de cel care iti cere ceva cu arma in mana? Sau invers? Nici una din variante nu e pe gustul meu, dar asta este societatea in care traim. Deocamdata... Sper...