luni, 26 octombrie 2009

Cea mai cretină justiţie din UE

Sunt unele lucruri cu societatea suedeză care mă deranjază foarte mult, chiar atât de mult încât face părţile frumoase uitate. Lasând la o parte partea de siguranţa socială (sursa de sclavi a socialdemocraţiei) şi de idioţeniile că aici este mai civilizat, mai curat şi aşa mai departe. Sunt importante şi ălea. Dar in comparaţie cu o sentinţă de doar 20 de luni de închisoare pentru o crima premeditată, curăţenia şi ordinea societăţii devin nimicuri. Sunt doar artificii; civilizaţia şi bunul simţ suedez este totul doar o mascheradă. Până şi eu uit că de fapt ţara asta, este lipsită de cultură, de moralitate; sunt barbari care încearcă să pară atât de corecţi şi civilizaţi incât...nu ştiu... Suedia nu este o ţara in care să-ţi creşti copii. Poate era acum 15 ani. Azi nu e.

Deci, sunt atât de revoltat incât mă abţin cu greu să nu înjur. Nu pot să cred! Citiţi această ştire..."The Local".

Deci, cei care acumă o să comenteze acest articol, încercând să apere motivaţia sentinţei - plecaţi de pe blogul meu şi să nu vă mai întoarceţi! N-am nevoie de încuiaţi ca voi. PUNCT!

În Suedia, în 2009, doi puşti au fost condamnaţi la 20 de luni de închisoare pentru o crima premeditată, dupa ce s-a constatat că nu, repet NU suferă şi nici n-au suferit de vreo boala psihică. 20 de luni!!!!! Ei, ucigaşi, îşi vor sărbători majoratul în libertate.

Pentru cei care mă mai întreabă cum este în Suedia: păi, îi fain - poţi să faci orice şi mai mult decât o palmă peste obraji din partea statului n-o să primeşti. Dar doamne fereşte dacă paţeşti ceva; dacă devi victima unei infracţiuni. Atunci vei fi violat de un guvern "foarte dezvoltat" şi o societate "civilizată". Mi-e atât de scârbă...nu mai am cuvinte...

Membrii familiei fetei care a fost ucisă au spus că mai bine îi lăsau liberi pe cei doi vinovaţi. 20 luni sau să fie lasaţi liberi azi este tot una pentru ei. Modelul suedez, dragi români care, orbiţi de faptul că cozile în Suedia sunt mai drepte sau că traficul este mai temperat şi chiar credeţi că asta indică un nivel de civilizaţie mai ridicat; nu uitaţi că Suedia este de fapt o societate în care victima este pedepsita mai mult decât criminalul. Eu nu compar Suedia cu România. Compar Suedia cu alte ţări care de cel puţin 80 de ani au avut economie de piaţă - alte ţări dezvoltate. Poate Suedia este cea mai necivilizată, cea mai imorală ţară dintre toate ţările "dezvoltate". Sunt de fapt sigur că aşa este.

B.

PS Sunt atât de revoltat încât mi se rupe dacă am scris corect în acest articol. DS

3 comentarii:

Dana spunea...

Este intradevar socant! Era stresat? De ce? Pentru ca trebuia sa aleaga intre doua fete? Si a gasit solutia cea mai simpla? Iar fata de ce era stresata? Pai se pare ca e bine sa traiesti acolo...Presupun ca poti face orice, sa dai o spargere la banca, sa furi, sa ucizi...si apoi sa spui ca esti stresat din cauza crizei, eventual. Din punctul meu de vedere, faptul ca au doar 16 ani nu are nici o legatura cu decizia luata de judecator. La 16 ani ai discernamant, chiar daca limitat dpdv legal. Cunosti diferenta dintre bine si rau. Cu atat mai mult cu cat a fost premeditat, nu a fost o incaierare spontana. Ok, poti sa-i reduci pedeapsa pentru faptul ca este minor (mai influentabil, mai emotiv, etc.). Dar o crima ramane o crima. Cred ca ar fi meritat, amandoi (pentru ca fata este totusi autorul moral al faptei) sa fie tinuti intr-un centru pentru minori pana la majorat, apoi transferati in detentie pana la ispasirea pedepsei. Nu stiu care sunt limitele pesepsei pentru omor in Suedia, dar ma indoiesc ca minimul este de 20 luni.

Anonim spunea...

mai revoltatule du-te tata si traieste-n slobozia sau la tecuci, sa vezi ce dreptate este acolo! imi pare rau de tine, dar cred ca nu te faci bine nici cu medicamente straine!!!

Bogdan Dobondi spunea...

@anonim Auzi tati, dacă nu-ţi place ceea ce citeşti pe blogul meu, nu mai intra. Şi dacă tot comentezi, mai citeşte articolul incă odată. Doamne, am şi scris explicit că nu compar cu Romania fiindcă m-am gândit să scap de comentări precum comentarul tău. Te rog eu frumos şi uită că acest blog există. Nu-i pentru tine.

B.