joi, 1 octombrie 2009

Über-idiotii

Ati auzit ca este criza financiara?

Cica se intalnesc lideri mondiali si discuta masuri anti-criza; ceva de genul B, nu, T, nu, nici T...aha, da G 20. Presedintele Obama, asa am auzit ca-l cheama, cica le-a spus adversariilor sai politici ca este important ca toti politicienii din tara pe care o guverneaza sa fie uniti contra crizei. Oare cine se cred fraierii astia de la B sau T sau G 20 sa vina si sa-si dea cu parerea despre cum trebuie intampinata criza financiara? In Bucuresti se stie totul deja!

Unele tari au fost mai protejate de criza, gen tarile comuniste sau pseudo-comuniste (Suedia, Coreea de Nord etc etc), iar altele au fost mai afectate, gen SUA sau Japonia. Dar toate au luat cam aceleas masuri anticriza.

In manualele din primul an de la facultatea "Cum sa guvernezi o tara democratica chiar daca ai doar doi neuroni" (Spiru Haret), scrie ca-ntr-o criza, populatia trebuie sa simta ca poiticienii stiu ce fac. Consumatorii trebuie sa prinda incredere in capacitatea lideriilor pentru ca iesirea din criza sa mearga cat mai repede. Pe scena politica din lume multi politicieni si-au lasat certurile ideologice la o parte pentru a putea intampina criza cu masurile adecvate. Sau pe scurt - si-au facut meseria. Eu stiu cel putin doua guverne care n-au citit acea carte, sau poate ca au citit-o, dar le-au lipsit neuronii ca sa inteleaga ceva. Un guvern nu mai este la putere, guvernul Bush, iar celalalt guvern, care incepand de ieri nu mai este la putere, vi-l prezint mai jos. Este vorba de, da, ati ghicit corect, Romania!

Romania este o tara nou aderata la UE care este condusa de cateva specimene care mai bine ramaneau in copac. (Imi cer scuze tuturor maimutelor pentru comparatia foarte jignitoare.) Permiteti-mi sa-i prezint pe cei trei überidoti al patriei noastre (mai sunt si altii, dar astia au cea mai multa putere):

Marele Überidiot domnul presedinte Traian Basescu




Apoi, stimati cititori, vi-l prezint pe al doilea idiot al statului roman: domnul priministru Emil Boc.



Si nu-n ultimul rand, deoarece dansul este cel putin la fel de mare idiot ca domnul presedinte si domnul priministru; doamnelor si domnilor, vi-l prezint pe domnul Mircea Geoana



Cand altii spun ca vine criza, acesti tembeli spun ca Romania nu v-a fi afectata. Cand altii sunt uniti pentru binele poporului atunci acesti destepti, acesti mitocani, acesti mincinosi se cearta intre ei si lasa o tara aflata in plina criza cu-n guvern fara putere parlamentara. Ce a facut clasa politica romana pentru a intampina criza? Intai a negat-o, apoi au ramas statici si acuma se cearta intre ei!

Tot respectul pentru marele maestru al haosului, hotiei si deceptiei, Ion Iliescu. Tu, da, pe tine te tutuiesc, la fel cum tutuiesc toti criminalii, ai reusit sa educi o clasa politica care a distrus o tara intreaga.

Cum in numele tuturor sfintilior, ca sa nu incep sa injur pe propriul meu blog, ati putut trada un popor intreg, nemernicilor?

Sincere multumiri de la generatiile tanere si cele mai in varsta! Stiti voi de ele. Sunt cele de care nu va pasa, cele pe care nu le ascultati si cele care n-au avut posibilitatea sa-si fure o avere sau sa plece.



Se pare ca Romania ar avea nevoie de o revolutie o data la 20 de ani.

B.

2 comentarii:

Dana spunea...

"Unde esti tu, Tepes Doamne,/
Ca punand mana pe ei,/ Sa-i imparti in doua cete:/ In smintiti si in misei./ Si in doua temniti large/ Cu de-a sila sa-i aduni/ Sa dai foc la puscarie/ Si la casa de nebuni." Sunt constienta ca suna extremist si calc in picioare toate principiile democratiei, dar tare am avea nevoie de un Vlad Tepes! Ma intreb oare cat mai pot indura romanii, pentru ca cealalta varianta, adica sa se trezeasca politicienii, este practic imposibila.

Anonim spunea...

Bogdan nu inteleg de ce de mai enervezi... Adica sti care e situatia din Ro. Politicieni au tradat poporul? Poporul sa tradat pe el insusi. Popor care acepta sa traiasca intrun sistem feudal in care fiecare persoana face parte dintrun anumit grup iar cei independenti sunt prea putini, prea tacuti, sau pleaca.
Cine sunt politicieni? Sunt lideri gruparilor de tip medieval-mafiot care conduc tara cu schimbul. Odata e gruparea rosie la conducere, alta data e gruparea galbena, alta data e gruparea albastra , si tot asa. E ca in evul mediu, cand un voievod venea cu boieri sai si conducea tara iar toti ceilalti aceptau de frica sau din interes.
De ce ar trebi sa ne enervam ca romani acepta sa fie condusi ca in evul mediu?!... e optiunea lor. Coruptia, politicieni imorali si toate celalte probleme din romania sunt resultatul dorintei poprului. Nu toti sunt ca tine, nu toti doresc libertate adevarata... majoritatea romanilor se complac in situatia actuala.

// K.