miercuri, 22 septembrie 2010

Dramă și suspans la alegerile suedeze

După ce s-au numărat voturile din străintătate în municipul Göteborg, se pare că alianță de dreapta ratează scaunul cu doar patru voturi! Acele voturi urmează să fie numărate și de către instanța Länsrätten, unde vor asista și specialiști în legea electorală și uneori se mai aprobă unele voturi care au fost anulate anterior. Cei care numără voturile în localul unde s-a votat adună toate voturile anulate și aceste voturi vor fi analizate și de către specialiști. Știu asta fiindcă acum vreo 10 ani am lucrat la alegeri și am stat cu noaptea în cap și am numărat voturi.

Ar fi chiar culmea să se ajungă la doar patru voturi, mai ales că în celeălalte județe unde mai exista posibilitatea de resturnare a rezultatului se pare că alianța într-adevăr a câștigat câte un mandat în plus. Le lipsea trei mandate, scaune, cum se zice?, și două sunt rezolvate iar pentru al treilea se pare că lipsesc patru voturi. Mâine aflăm...

B.

Un comentariu:

Mircea Vladut spunea...

Mi se pare ciudat ca se intampla din ce in ce mai des, in diverse tari, sa fie rezultate la limita in alegeri. Si asta arata ceva despre societatile in care traim.