joi, 9 septembrie 2010

Nebuni; chiar sunt niște nebuni!

Un pastor american dintr-o bisericuță creștină din Florida a declarat că vor arde Koranul și că-și dorește că restul lumii să urmeze exemplul lor. Bineînțeles că toată lumea îl critică și încearcă să-l convingă să înceteze. Mâine, în Iran, o femeie urmează să fie pietruită, sau cum se numește acea metodă de executare în care o mulțime aruncă cu pietre într-o persoană până o omoară. Bineînțeles că lideri din mai multe țări au protestat împotriva acestui barbarism.


Ceea ce este foarte interesant este să vezi cum unii lideri musulmani ies la suprafață ca niște viermi și încep să amenințe poporul american din cauza unui pastor. Am și eu o întrebare; cum ar fi dacă noi, infidelii, am începe să omorâm oameni doar pentru că sunt musulmani și că au mai ars un steag, o biiblie sau ce-ar mai fi? Cum ar fi dacă de fiecare dată când un grup de musulmani mai ard un steag american să fie vizitați de droni americani, acele avioane fără piloți dar cu o capacitate mare de distrugere, și bombardați doar pentru simplul motiv că au ars steagul, sau că au vorbit urât despre creștinism? Că din păcate se pare că cu vite nu te poți înțelege altfel.

Cel mai deranjant este însă faptul că massmedia consideră la fel de importantă știrea că un nebun în Florida își face de cap ca și știrea că o femeie urmează să fie pietruită în unul dintre cele mai barbarice state de pe fața pământului; un stat în care o viață are valoarea zero și care de altfel este foarte aproape de a se înarma cu arme nucleare.

Pentru mine treaba este destul de clară; marea majoritatea țărilor creștine acceptă islam-ul. Pe mine personal nu mă interesează ce religie are cineva. Majoritatea țărilor creștine îi lasă pe imigranții musulmani să fie musulmani și să-și construiască moskee (habar n-am dacă așa se zice în română). Câte țări musulmane sunt la fel de tolerante? Da. Exact. Și apoi mai au și tupeul să se plângă atunci când cineva face ceva care, chiar dacă este de prost gust, este perfect legal și în limita drepturile lui. De ce ar fi ok să arzi Biblia dar nu Koranul? Și nu înțeleg de ce li se acordă atât de multă importanță nebunilor.

B.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Lapidare - omorare prin aruncare cu pietre intr-o persoana ingropata pana la brau, in pamant. As far as I remember...

Mircea Vladut spunea...

Cred ca problema musulmanilor este mult mai complexa decat putem s-o vedem noi. Acum, intr-adevar, crestinii accepta mahomedanismul, dar n-a fost mereu asa. In trecut musulmanii erau mult mai toleranti decat crestinii. Dar nu aceasta e problema.
Toti arabii vorbesc aceeasi limba, sunt acelasi popor. Dar sunt impartiti in state si statulete de catre occidentali. Ei au o putere (prin numar, de exemplu) pe care nu si-o pot manifesta. Candva au stapanit o parte din lume, iar acum sunt saraci, nedezvoltati tehnologic, cel putin o parte din ei, care nu au petrol. Occidentul a facut cam ce-a vrut cu tarile lor, a sprijinit Israelul, dusmanul lor traditional.
Bineinteles ca nu sunt de acord cu extremismul islamic , dar exista si alte ramuri ale islamului, dar care au pierdut teren in fata extremistilor. Nu sunt de acord nici cu crestinismul extremist si cu nici o religie extremista.