luni, 22 martie 2010

Început de săptămână

Este luni şi pentru toţi a început o săptămână nouă. Unii de abia au aşteptat şi alţii s-au trezit în această dimineaţă cu o groăză că mai sunt cinci zile întregi până vineri seara când începe week-end-ul din nou. Unii au un job fain, care-i împlineşte şi le face viaţa interesantă, cum este cazul cu astronautul din imagine, iar alţii mor încet la serviciu.

Oricare ar fi cazul să ştiţi că ziua şi săptămâna devine exact aşa cum vă hotărâţ s-o faceţi. Dacă eşti într-o situaţie care nu-ţi place, fi proactiv şi încearcă să fii tu acea persoană pozitivă care încarcă atmosfera cu energie pozitivă. Nu uita că dacă nu-ţi place cum e acuma, trebuie să schimbi ceva la tine în primul rând. Să dai vina pe şeful sau pe colegi n-are nici un sens. Pe ei nu-i poţi schimba, pe tine da.

Uitaţi-vă din nou la imagine; acea persoană face ceea ce-i place şi n-ajuns acolo din întâmplare, aşa cum mulţi dintre noi am ajuns unde suntem din întâmplăre. Dar puţini au curajul să încerce să-şi îndeplinească visele. Lumea, prietenii, familia, toţi ne-au spus din copilărie să avem grije, să fim atenţi ca să nu greşim şi să nu riscăm; aceste sfaturi le-am auzit cu toţii toată viaţa şi marea majoritate dintre noi, atunci când suntem întrebaţi mai subtil, fiindcă nimeni n-ar recunoaşte că se simt plafonaţi sau că nu-s fericiţi dacă sunt întrebaţi pe faţă, dăm răspunsuri care toate se încadrează în categoria "lasă că şi aşa-s acre". Să minţim frumos ni-e programat în ADN. Din păcate mulţi dintre noi am început să ne credem proprile minciuni. Şi trăim viaţă cu frica de a eşua. Luam decizii ca să nu eşuam, nu ca să avem succes. Şi ne mirăm că ne plafonăm.

Cel mai bun remediu este să ne întrebăm ce am face dacă nu ni-era teamă; unde am lucra, ce facultate am alege şi unde am fi dacă nu ni-era teamă? Ce ai face azi, mâine şi pentru restul vieţii tale dacă nu ţi-era teamă? Teama are multe feţe. Cea mai obijnuită faţă este teama de a eşua. Acea teamă este mult mai mare decât ne permitem să recunoaştem. Întreabă-te ce ai face dacă nu ţi-ar fi frică de a da-o-n bară. Deobicei răspunsul este sinonim cu ceea ce trebuie să faci ca să înaintezi în carieră şi în viaţă. Este chiar atât de complicat şi simplu!

Vă doresc ceea mai bună şi reuşită săptămână din istoria săptămânilor!
imagine: nasa.gov

B.

Niciun comentariu: