sâmbătă, 20 martie 2010

Sper că aveţi o zi minunată!

Toni Robbins cu sfaturi atunci când nu ne merge aşa cum dorim. Este important să nu uitam că nu suntem născuţi cu capacitatea de a cauta oportunităţi; este o alegere intelectuală. Succes sau eşec n-are nimic cu caractera omului sau cu această alegere.

Cunosc persoane minunate care mai mereu au eşuat, însă sunt fericite şi-mi spun cu-n zâmbet că atâta timp cât nu te laşi învins, atată timp cât incerci şi te străduieşti nu ai eşuat. Însă cunosc şi alte persoane care oricât de bine le-ar merge, nu se simt fericite, liniştite sau îndeplinite. Aceste persoane îşi definesc propriul caracter şi caracterul altora cu acele stări trecătoare pe care noi le numin succes sau eşec. Iar în mintea lor îngâmfată nu înţeleg că de fapt asta-i toată sursa necazurilor. Întâi cu tristeţe şi apoi amuzându-mă de prostia lor am privit cum unii dintre ei şi-au schimbat caracterul pe parcurs ce au obţinut succes sau eşec. Dacă eşti tare şi eşuezi, nu înseamna că nu eşti tare. Toţi care au făcut vreodată sport de performanţă ştiu că eşecul este doar valuta cu care plăteşti pentru succes. Eşecul, dacă-l privim corect, este temporar şi atunci succesul este pe termen lung. Dacă laşi succesul sau eşecul să dicteze cine eşti şi cum îi priveşti pe alţii vei trăi o viaţă mizerabilă, în singuritate şi lipsită de frumuseţe.

Cred în puterea prietenilor mei. Sunt convins că vor reuşi să facă ceea ce-şi propun deoarece sunt persoane deosebite. Partea mea este doar să pun întrebări critice care să producă idei constructive şi să încurajez atunci când e nevoie - prietenia mea şi respectul meu îl au oricum le-ar merge. Apoi dacă o singură persoană se pune la dormit o seară cu gândul că ziua aceea a fost bună doar pentru că eu irosesc aierul pe planeta asta înseamna că sunt un om de succes. Ăsta-i succesul adevarat şi pe care eu îl respect...2 comentarii:

Dana spunea...

Daca urasc ceva pe pamant, urasc formula :" Mi-am pierdut iluziile". Cand ai ajuns sa pronunti aceste cuvinte, afla ca tu nu mai esti decat o fantoma, adica jucaria imprejurarilor... Suna bine, nu? Oricat de mult mi-ar placea formularea, n-am spus eu asta, ci un tip mult, mult mai destept, Edgar Quinet. Si cum ma cunosti ca o fiinta extrem de optimista, iti mai dau un exemplu :" Fiecare stea strecoara, o data cu lumina sa, o raza de nadejde in inima mea" (Xavier de Maistre). Multe, multe stele pe cer...

Bogdan Dobondi spunea...

Da. Şi cum tu mă cunoşti pe mine foarte bine, înţelegi toate subtilităţiile de pe blogul meu. Asta-mi place... :))