luni, 22 martie 2010

Legea lui Obama - part 2

A trecut de Senat, şi nu Congresul aşa cum am scris în grabă ieri, şi v-a fi semnată şi pusă în practică această săptămână. Obama a câştigat o victorie monumentală cu această lege care v-a reforma sistemul de sănătate în SUA. Republicanii spun că este sfârşitul lumii, în Senat au ţipat "ucigători de copii" spre democraţi care ţineau discurs, şi sunt convinşi că vor câştiga alegerile din această toamnă.

Practic, înseamnă că o companie care vinde asigurare medicală nu mai are voie să refuze pe cineva fiindcă are o boală. Că aşa a fost până acuma. Dacă aveai o problemă cu inima de exemplu, nu puteai să cumperi o asigurare medicală şi erai nevoit să scoţi banii pentru tratament din buzunar. Acuma,  aproximativ 30 de milioane de americani vor fi incluşi în sistemul de sănătate.

Următoare provocare pentru administraţia lui Obama este aplicarea legii. Mulţi sunt sceptici din cauza propaganda armaghedonistă făcută de republicani şi de idioţii de la canalul lor de propaganda FoxNews. Mai mari escroci şi spălători de creier decât acele hiene care ocupă posturile de la acel post de "ştiri" nu găseşti.

surse: cnn.com dn.se reuters.com foxnews.com

B.

Niciun comentariu: